Acne Studios voegt vrouwencollecties samen

Acne Studios voegt vrouwencollecties samen

Acne Studios heeft besloten de vrouwelijke pre-en ready-to-wearcollectie samen te voegen. Ook zal het merk de presentatie van de nieuwecollectie timen ten tijde van de Parijse coutureweek. De nieuwedamescollectie wordt groter en zal het hele jaar door in kleine dropsgeleverd worden, meldt Business of Fashion (BoF).

“Het gaat in eerste instantie om focus en het creëren van nog sterkereontwerpen en collecties,” aldus CEO Mattias Magnusson in gesprek metBusiness Of Fashion. “Er wordt in de industrie zoveel gepraat over hettempo dat te hoog ligt en dat er teveel collecties worden gepresenteerd. Wevergeten soms dat elk modehuis zijn eigen tempo kan bepalen.”

“We weten dat het ontwikkelen van sterke designs en mooie producten tijden research kost,” vult Magnussen aan. “We willen er zeker van zijn dat weonszelf die tijd ook gunnen, in plaats van dat we van collectie naarcollectie hollen.” Creative Director Jonny Johansson is blij met hetbesluit. “Het is een praktische oplossing waarvan we denken dat die hetbeste is voor ons merk,” aldus Johansson tegenover BoF. “Ik zal meer tijdkrijgen om me te focussen op een collectie, wat me ook meer artistiekevrijheid geeft.”

Magnussen spreekt zich ook uit tegen de relatief korte tijd tussen hetbinnenkomen van een nieuwe collectie en de sale. “Je stopt je ziel enzaligheid in een collectie. In het ergste scenario krijgt het zes weken detijd voordat het in de uitverkoop gaat. Als dit zo doorgaat is er niemanddie nog de volle prijs gaat betalen.” De herfst-en wintercollectie wordt injuni geleverd, de lente-en zomercollectie in december. “In de nieuwe opzetleveren we producten op een continue basis, wanneer onze klanten het nodighebben. We willen zorgen voor meer reuring en opwinding in de winkels enzorgen voor betere voorwaarden voor onze partners.”

Afgelopen jaar voerde Acne Studios al enkele wijzigingen door. Dedenim-collectie, goed voor vijftien procent van de omzet van het merk, werdcompleet vervangen door een kleinere, permanente collectie met slechts eendrietal modellen voor zowel mannen als vrouwen, aangevuld metseizoensgebonden modellen. Vandaag de dag telt Acne Studios 53 winkels indertien landen en zeker 600 verkooppunten. In Nederland heeft het Zweedselabel één eigen winkel en is het onder meer te vinden bij de Bijenkorf enCowboys to Catwalk.

Lees ook: Acne herziet strategie voor denim-collecties

Beeld: Acne Studios

Copyright fashionunited.nl

Lees meer : Acne Studios voegt vrouwencollecties samen

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply